04.03.2002 20:34
Роман Заяць

STING "... All This Time" (p) 2001, A&M/Universal Music

Цього концерту, а в╕дпов╕дно й альбому, могло й не бути... ╤мпрезу  запланували на 11 вересня 2001 року. На закриту веч╕рку, яка мала в╕дбутися на власн╕й в╕лл╕ музиканта в Тоскан╕╖, Ст╕нг запросив т╕льки сво╖х найв╕рн╕ших фан╕в ╕ приятел╕в. Планувалося, що решта спостер╕гатиме за концертом за допомогою трансляц╕╖ "на живо" по ╤нтернету.

╤ лише невелике гроно вибраних щасливчик╕в у к╕лькост╕ двохсот ос╕б мало б нагоду насолоджуватися затишком ╕тал╕йського палаццо Ст╕нга - та концертом виключно для них. Та не так сталося, як гадалося. Того вечора св╕т завмер - ╕  перелякано стежив за терористичною агрес╕╓ю на Сполучен╕ Штати. Можна т╕льки  уявити настр╕й маестро, музикант╕в та глядач╕в, як╕ разом з ус╕ма нами того вечора переживали одне сп╕льне в╕дчуття - в╕дчуття непевност╕ в завтрашньому дн╕, усв╕домлюючи крихк╕сть св╕ту, в якому нам довелося жити, св╕ту, який темпом розвитку, затягнув у себе б╕льш╕сть ╕з нас, св╕ту, який поряд ╕з трагед╕ями пропону╓ нам так╕ концерти, як той, що все ж таки м╕г ╕ не в╕дбутися... Але в╕дбувся. ╤ результатом ╓ альбом "...All This Time", що його Ст╕нг пресвятив вс╕м, хто того дня втратив життя.

Fragile розпочала концерт - ╕ весь настр╕й в╕дразу вв╕брала в себе. Було в╕дчутно, що початок видався винуватцям ╕мпрези тяжким. П╕сля п╕сн╕ - тиша, зам╕сть оплеск╕в, ╕ невипадково п╕д╕брана наступна композиц╕я - A Thousand Years. З кожною наступною р╕ччю музичн╕ емоц╕╖ беруть гору - ╕ вже п╕д час Mad About You, чути, як публ╕ка активно висвисту╓, в╕дстуку╓ й аплоду╓.

Весь загал представленого музичного матер╕алу  - сво╓р╕дний the best of  Sting, т╕льки в розк╕шн╕ш╕й оправ╕. Нов╕ аранжування старих, в╕домих нам п╕сень (як ╕з час╕в The Police, так ╕ з╕ сольно╖ кар'╓ри Ст╕нга), майже акустичний супров╕д, а також приджазован╕ та приблюзован╕ верс╕╖ деяких твор╕в надали всьому окр╕м в╕дчуття перфектного р╕вня, ще й камерний характер. Не в останню чергу цьому сприяла по-родинному тепла атмосфера палаццо Ст╕нга з╕ столами переповненими фруктами та вином, як, зрештою, й музиканти супроводу, серед яких - давн╕ друз╕ Ст╕нга: Chris Botti, Manu Katche, Dominic Miller.

Одним словом, незвичний концерт, як ╕ сама особист╕сть Ст╕нга - музиканта, що добре почува╓ себе в р╕зних стилях. А у сво╖й творчост╕ в╕ддавна по╓дну╓ те, що я  ц╕ную в музиц╕ найб╕льше, - джазов╕ ╕мпров╕зац╕╖, незр╕внянно чудов╕ популярн╕ мелод╕╖, наповнен╕ небанальними та мудрими текстами, звернення до фольклорно╖ спадщини як при написанн╕ п╕сень, так ╕ в п╕дбор╕ ╕нструментар╕ю. Ген╕й, вартий захоплення й насл╕дування. В╕дом╕ нам, а водночас ╕ "нов╕" Roxanne, Brand New Day, All This Time ╓ яскравим прикладом того.

Завершу╓ альбом легендарна Every Breath You Take. Деяк╕ п╕ратськ╕ коп╕╖ долучили ще к╕лька бонус╕в - ╕ цим самим, на мою думку, т╕льки з╕псували ц╕л╕сн╕сть усього. Думаю, що таки вас переконав, якщо не купити, то хоча б послухати - ╕ ще раз в╕дкрити для себе "нового" Ст╕нга.

Оц╕нка: 8/10

Трек-л╕ст╕нг "...All This Time":
1. Fragile